Veel bedrijven beschikken over een mooie webshop, maar het webshop onderhoud wordt vaak uitgesteld, omdat de klant belangrijker is. Toch worden op deze manier veel potentiële klanten gemist. Bezoekers van een webshop zijn namelijk erg vluchtig en als er zaken op de webshop zijn die hun niet aanspreken of dat de webshop niet meer actueel is.

Het is verstandig om het webshop onderhoud goed te betrekken in het complete bedrijfsproces. Worden er nieuwe producten of diensten aangeboden en wordt dit in uw reclame-uitingen meegenomen? Vergeet dan niet het webshop onderhoud!
In veel gevallen zijn dit kleine verbeteringen die weinig impact zullen hebben, maar in sommige gevallen gaat het om aanpassingen van volledige functionaliteiten of om noodzakelijke beveiligingsupdates. Het is dan ook sterk aan te raden om minimaal twee keer per week deze updates bij te werken op uw webshop.

Veiligheid

WordPress is niet alleen onder gebruikers populair, maar ook hackers richten zich steeds vaker op WordPress. Om kwaadwillenden buiten de deur te houden is het erg belangrijk om de veiligheid van uw WordPress omgeving goed te verzorgen. Dit begint al met de eigen gebruikersgegevens en de bijbehorende wachtwoorden. Zorg voor een niet eenvoudig te raden wachtwoord. Daarnaast kunnen beveiligingslekken ontstaan in de WordPress installatie of plug-ins die niet up-to-date zijn. Het uitvoeren van updates zorgt er daarom voor dat reeds bekende beveiligingslekken worden gedicht.