In Nederland is het verplicht om het online verzenden van persoonsgegevens te beveiligen. In de Algemene verordening gegevensbescherming ofwel AVG is dit vastgelegd. Met een SSL-certificaat weet je als website-eigenaar zeker dat je voldoet aan deze eis die gesteld wordt in de AVG. SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden. SSL certificaten maken gebruik van het https-protocol van de browser (via poort 443) wat de beveiligde verbinding tot stand brengt.

Hogere positie in Google

Google maakt zich sterk voor een veiliger internet en wil website-eigenaren daarom aansporen hun website veiliger te maken. Daarom heeft Google besloten om websites die gebruik maken van een SSL-certificaat te belonen met een hogere positie in de zoekresultaten. Hoe hoger je website in de zoekmachine resultaten staat, hoe meer bezoekers je website krijgt. Een SSL-certificaat draagt dus bij aan de online vindbaarheid en het succes van je website.

 

 

 

 

Vertrouwen

Een SSL-certificaat straalt vertrouwen uit naar de bezoekers van je website en verhoogt daarom de betrouwbaarheid van je website. Dankzij een SSL-certificaat weten bezoekers dat persoonlijke gegevens op jouw website veilig worden behandeld. Websites met een SSL-certificaat maken gebruik van “https://” in plaats van de standaard “http://” voor de domeinnaam. SSL zorgt daarnaast ook voor een slotje in de adresbalk. Door deze signalen van veiligheid zullen bezoekers eerder besluiten bij jou te kopen. Een SSL-certificaat is daarom niet alleen veiliger voor je bezoekers maar levert ook nog eens meer klanten op.

 

 

 

Voldoet uw website niet aan de Wet, neem dan contact op met ED Your Service