Verhuizen

Het verhuizen van je domeinnaam met website of webshop is niet zo moeilijk als het lijkt. Indien uw domeinnaam gelocked is, kunt u uw domeinnaam niet verhuizen. U dient dit zelf bij uw huidige provider op te lossen. Om de verhuizing mogelijk te maken zijn wel de volgende stappen noodzakelijk:

Om een back-up te maken van de huidige situatie, hebben wij toegang nodig tot uw website of webshop. Om alles goed over te kunnen zetten hebben wij tevens ook de inloggegevens nodig van uw Direct Admin account.
Nadat de back-up door ons is gemaakt zullen wij deze plaatsen in de nieuwe omgeving. Ook zetten wij op uw verzoek de mailbox volledig over, zodat u geen berichten zal missen.
Aan uw huidige provider dient u de verhuistoken op te vragen. Deze provider dient binnen vijf werkdagen de code aan u door te geven. Nadat u deze code heeft ontvangen, kunt u deze doorsturen naar ons, zodat wij definitief de verhuizing in werking te stellen.
Nadat de domeinnaam is verhuist, dient u zelf bij uw huidige provider de diensten op te zeggen, zodat deze niet meer de diensten kan verlengen.
De duur van een domeinverhuizing verschilt per extensie. Sommige extensies gaan direct en soms kan het tot twee weken duren. Omdat sommige verhuizingen langer duren, kunnen wij tussentijds de nameservers aanpassen bij uw vorige provider, om te zorgen dat de verwijzing al wordt aangepast.