Het verhuizen van een domeinnaam met website of webshop is niet zo moeilijk als het lijkt. Indien je domeinnaam gelocked is, kan je de domeinnaam niet verhuizen. Je dient dit zelf met je huidige hosting bedrijf op te lossen.

ED Your Service: Betrouwbaar, Persoonlijk en Uitstekende service

Om de verhuizing mogelijk te kunnen maken, zijn wel de volgende stappen noodzakelijk:

 1. Een back-up te maken van de huidige situatie, hiervoor hebben wij toegang nodig tot je website of webshop. Om alles veilig op te kunnen slaan hebben wij ook de inloggegevens nodig van je Direct Admin account.
 2. Nadat de back-up door ons is gemaakt zullen wij deze plaatsen in de nieuwe ED Your Service omgeving. Ook zetten wij op je verzoek de mailbox volledig over, zodat je geen berichten krijgt raakt.
 3. Aan je hosting bedrijf dien je de verhuistoken op te vragen. Dit bedrijf dient binnen vijf werkdagen de code aan je over te dragen. Nadat je  deze code hebt ontvangen, kan je deze doorsturen naar ons, zodat wij definitief de verhuizing in werking te stellen.
 4. Nadat de domeinnaam en eventueel je website / webshop is verhuist, dien je zelf bij je huidige hosting bedrijf de diensten op te zeggen, zodat de overeenkomst word ontboden.

De duur van een domeinverhuizing verschilt per extensie. Sommige domein-extensies gaan direct en soms kan het tot twee weken duren. Omdat sommige verhuizingen langer duren, kunnen wij tussentijds de nameservers aanpassen bij je vorige provider, om te zorgen dat de verwijzing al wordt aangepast.  Ik wil meer informatie over *

  Domeinnaam gelocked, wat nu?

  Domein-extensies, zoals .com en .net kunnen gelocked zijn. Veiligheidshalve voegen sommige hosting bedrijven namelijk een zogeheten transferlock toe aan deze domeinnamen.

  Zolang een domeinnaam op een transferlock staat kan deze niet naar ED Your Service verhuisd worden. In dit geval zal eerst de huidige provider de lock moeten verwijderen, waarna je de verhuizing opnieuw kunt indienen. Je kunt via de zogeheten WHOIS-informatie inzien of er een lock actief is op je domeinnaam.

  Als je domeinnaam de status ‘clientTransferProhibited’ heeft, dan is je domeinnaam gelocked. Een transferlock is alleen mogelijk bij .com en .net. Domein-extensies met .nl en .be. kunnen niet worden gelocked met een transferlock.

  Met behulp van je huidige provider kan vragen deze lock van de domeinnaam af te halen.

   

  Hoe verwijder je de transferlock?

  Binnen het controle paneel kan je een domeinnaam opzeggen. Wanneer je tijdens de opzegging voor ‘Verhuizen’ kiest, dan wordt de domeinnaam automatisch unlocked en ontvang je tevens de verhuiscode. Zo kan je de domeinnaam zonder restricties verhuizen naar ED Your Service. Trek je de opzegging in, dan zal ook de transferlock weer worden toegevoegd aan de domeinnaam.